3 tips til din mentale sundhed

Det moderne menneske har mange bolde i luften, og det kan godt gøre os både forvirrede og stressede. Derfor er det vigtigt at være bevidst om vores mentale sundhed, og hvordan vi kan tage vare på den. Her er 3 tips, som er lette at gå til! 

Der er mange forventninger til os. Det gælder på jobbet, i familien og i parforholdet. Generelt er der en tendens i vores tid til at hylde det perfekte og det fejlfri. På samtlige fronter anstrenger vi os altså max for at gøre det så godt, så godt. 

Det kan altså godt give bagslag. Faktisk har vi de bedste betingelser for at yde optimalt, når vi også får taget os lidt af os selv. Det handler om at skabe nogle oaser rundt omkring i verden, som bare handler om dig, dit mentale helbred og dine behov. 

Skab tid til at mærke dig selv 

Det behøver ikke at være noget særligt, men bare ti minutter i en blød stol med underholdning og gossip om kongehuset eller kendisser. Det gælder både derhjemme og på arbejdet – og hvis du er nervøs for at være ineffektiv, kan vi berolige dig med, at det bliver du slet ikke. 

Det virker faktisk lige omvendt, sådan at vi kan være langt mere produktive, når vi også selv er fyldt op behovsmæssigt. Dét at tage ansvar for sin egen mentale sundhed kommer altså ikke bare én selv til gode, men også alle andre i ens liv.  

Fysisk sundhed gør dig glad 

I vores moderne verden sidder rigtig mange af os dag ud og dag ind foran en skærm. De fleste har et arbejdsliv, der er meget afhængigt af en computer, og når vi så har fri, slænger vi os i sofaen med vores bedste ven – vores telefon. 

Det betyder også, at det ikke er mange muskler, vi får rørt i løbet af en dag, og selvom det er helt normalt i dag, på grund af vores livsstil, er det ikke naturligt for den menneskelige krop. Derfor skal vi huske at få rørt os for at holde vores fysik ved lige. 

For ikke at stresse os selv yderligere, kan det være et rigtig godt tip at have nogle træningsmuligheder lige ved hånden. Det har du helt bogstaveligt med et par håndvægte, og du kan finde de bedste af slagsen på haandvaegten.dk

Få styr på økonomien 

Økonomi stresser de fleste danskere, og det tærer på vores mentale sundhed. Det kan være svært at finde rundt i det månedlige regnskab, og særligt hvis vi har lån i forskellige banker, kan budgettet komme til at se forvirrende ud. Et godt tip kan være at samle dine lån til ét stort lån med en lavere rente. 

Hvis du får en mindre uforudset udgift som en ødelagt computer eller en stjålet cykel, kan det være en idé at tage et leasy minilån. Det er et lån, som hurtigt bliver udbetalt, og som du hurtigt betaler tilbage, og derfor bliver det ikke en stressfaktor i det månedlige regnskab. Desuden nedsætter det stressen gevaldigt, hvis uheldet skulle være ude, og selv den bedste kan altså spille en dråbe rødvin eller to ned i tastaturet.