Hvor ofte bør jeg skifte mit sengetøj?

Den skønne duft af nyt sengetøj er ren velvære. Lagnerne nærmest knitrer, når du dykker ned i dynerne om aftenen og slænger dig. Måske overvejer du, hvorfor du ikke skifter dynerne oftere, for glæden er alle anstrengelser værd. Og så har hyppige skift af sengetøj endda sundhedsmæssige fordele. Hvorfor holde sig tilbage. Her er en række råd til at komme godt i gang med den gode vane. 

Routine gør mester 

Flere anbefaler at skifte sengetøj ugentligt. Men har du også lidt svært ved altid at overholde den regel? 

Alle kan blive bedre. Når hverdagen buldrer derudaf, er det måske ikke lige lagner, som du har øverst på listen af ting, som du skal huske. Midt i madlavning, kabaler og fødselsdage, er det måske ikke lige sengen, der får den største kærlighed. 

Men der er råd at hente. For lige meget hvor travlt du har, så fortjener alle en lækker, nyfriseret seng med friske dyner, puder og lagner. 

Det handler kort og godt om at indarbejde en rutine, så du nærmest ikke tænker over dit skift af sengetøj. 

Overvej eksempelvis over dine andre rutiner. Er der et oplagt tidspunkt, hvor skift af sengetøj passer ind? Måske du alligevel vasker om tirsdagen. Eller støvsuger om onsdagen? Her er det helt oplagt og naturligt at starte din nye sengetøjsroutine. 

Hav et godt lager af sengelagner 

Det skal være nemt og bekvemt at skifte sengetøj.

Derfor kan det være en rigtig god ide at have rigeligt. Så undgår du nogensinde at stå og mangle noget. Og hvis der er noget, som kan sætte en stopper for at skifte sengetøj ofte, så er det, hvis du også skal til at vaske. 

Hold derfor anstrengelserne på et minimum ved at være godt forberedt. 

Lagner i mange størrelser er eksempelvis et must. På den måde kan du altid være sikker på, at der er lager til både børnenes enkeltsenge, dobbeltsenge og sovesofaen, når det falder dig ind at skifte sengetøj. Det samme gælder dynebetræk og puder. 

Et godt fif er kun at have sengetøj, der matcher. Så slipper du for at rode rundt efter forskellige sæt eller mikse. 

Vælg det rigtige sengetøj 

Hvis du elsker dit sengetøj, kan du være mere tilbøjelig til at huske det. Og så får du måske også skiftet oftere. Det handler kort og godt om fokus. 

Derfor kan du gå på jagt efter den rigtige struktur, blødhed og farve.