Sådan undgår du at dit nytårsforsæt om en sund livsstil går i glemmebogen

Med årsskiftet vil mange mennesker igen tage sig et nyt forsæt om at leve en sundere livsstil. Selv om motivationen er stor i starten af året, kan den hurtigt forsvinde og resultere i, at dine beslutninger bliver opgivet. For at hjælpe dig med at holde fast i dit sunde nytårsforsæt og få det til at holde, får du her syv tips:

1. Sæt dig realistiske mål: Prøv ikke at gøre for meget for hurtigt ved at sætte urealistiske mål. Begynd i det små, og sæt dig gradvist mere ambitiøse mål, efterhånden som du gør fremskridt og får mere tillid til dig selv.

2. Lav en plan: Hav en handlingsplan, der beskriver, hvordan du vil nå dit mål på daglig, ugentlig eller månedlig basis. Dette vil hjælpe dig med at holde dig fokuseret på dit mål og holde dig motiveret.

3. Find støtte: Det kan være svært at holde sig på sporet, når du forsøger at foretage en stor livsstilsændring. Opsøg venner, familie eller onlinefællesskaber, der har samme mål og forpligtelser som dig, så I kan motivere hinanden og give hinanden moralsk støtte undervejs.

4. Følg dine fremskridt: Brug en app eller en dagbog til at overvåge dine fremskridt og hjælpe med at identificere områder, hvor der er behov for forbedringer. At se dine succeser vil også give dig ekstra motivation til at fortsætte med dit engagement i en sund livsstil.

5. Beløn dig selv: Fejr små sejre undervejs ved at belønne dig selv med belønninger som nyt træningstøj, en massage eller endda bare at tage lidt tid til dig selv derhjemme med en film. Det vil hjælpe dig med at holde dig motiveret og minde dig selv om, hvorfor du overhovedet ændrer din livsstil.

6. Følg en kostplan: En kostplan er en vigtig del af enhver sund livsstil. Vælg en god kostplan, der passer til din livsstil, dine madpræferencer og dine mål. Hold dig til den så godt du kan; hvis du fejler her og der, skal du ikke være for hård ved dig selv – du skal bare komme tilbage på sporet med dit næste måltid eller snack.

7. Få inkorporeret en træningsplan: Sundhed og fitness bør gå hånd i hånd, når man ændrer sin livsstil. Find en træningsplan, der passer til dine behov og mål, og prøv at holde dig til den så godt du kan. Find om muligt en instruktør eller træner, som kan hjælpe dig med at sikre, at du laver de rigtige øvelser til din krop.

Bonus Tip: Gør sunde bytninger: I stedet for helt at fjerne usunde fødevarer fra din kost, så tænk på sunde byttevarer, der stadig giver dig mulighed for at nyde smagsoplevelser, men som har en bedre ernæringsværdi. Skift f.eks. kartoffelchips ud med grønkålschips, eller skift is ud med bananis. Vil du tabe dig, kan du finde inspiration til en slankekur her.

Hvis du følger disse tips, kan det hjælpe dig med at holde dig på sporet og gøre dit nytårsforsæt om en sundere livsstil til en realitet. Held og lykke!