Lær et helt nyt tal-sprog

De berygtede kryptovalutaer kan man finde på internettet. Her kan man endda selv komme i besiddelse af nogle af de eftertragtede digitale mønter. Men hvad er det overhovedet? Hvad er blockchain-teknologi. Hvis man skal forstå Bitcoin-verdenen, må man være forberedt på at lære et helt nyt sprog.

Læs mere her for at blive bare en lille smule klogere på, hvad Bitcoins er for en størrelse. De fleste har formegentlig hørt om de enorme stigninger, som mønten har været ude for. Man har sikkert også hørt om de store udsving, som der konstant er i kursen. Men det kan være svært at forstå at noget så uhåndgribeligt kan have så stor værdi.

Mange nye begreber

Når man kommer ind i Bitcoins-verdenen, vil man med garanti støde ind i en masse nye begreber. Det gælder blandt andet ord som blockchain og mining. Det kan være en god ide at sætte sig ind i disse nye begreber. Det tager tid at lære et nyt sprog. Det tager desuden tid at lære og forstå Bitcoins.

Når man først har fået oprettet sin konto på en platform for kryptovaluta, starter man ved sin ’wallet’. Dette er ens virtuelle pung online. Alle kontoer har en nøgle. Det er et slags kontonummer. Alle på nettet kan se dette nummer. Dog kan ingen spore nummeret til ejeren af det. Man har også en privat nøgle. Denne er hemmelig. Med denne logger man ind og tjekker sin konto.

Transaktioner med Bitcoins

Når man gennemgår en transaktion med Bitcoins, snakker ens egen nøgle sammen med en anden persons nøgle. Efterfølgende går transaktionen igennem. Herfra bliver det gemt i et regnskab, som er offentligt og virtuelt. Man kan derfor se alle andres transaktioner. Men man kan ikke vide, hvem det er, som har handlet.

Det er her blockchain kommer ind i billedet. Selve bogen til regnskabet kaldes for blockchain. Det er et stort og samlet dokument, som er offentligt. Her kan man se alle transaktionerne. Der er en grund til dette. Uanset hvad man handler med sine digitale penge, så skal hver enkelt transaktion godkendes af hele netværket af brugere.

Sikkerhed ved kryptovaluta

Men er det sikkert at handle med kryptovaluta? Hvis man gerne vil snyde med transaktionerne i blockchain, kræver det, at man ændrer hver eneste transaktion i hver eneste bog med regnskab. Dette er faktisk helt umuligt. Dette gør, at det bliver både trygt og sikkert at handle med den digitale mønt.

Uden nogen bank eller lignende som mellemmand, kræver det en anden form for tjek af en transaktions gyldighed. Her kommer mining derfor ind. Mining kræver en enormt mange kræfter fra computeren. Uden dette, kan der ikke produceres flere Bitcoins. Derfor bliver alle såkaldte ’minere’ belønnet med Bitcoins for at hjælpe med at mine.